tips på hur man bäst planerar sin flytt

Så planerar man bäst för en flytt

Hur planerar man inför en flytt?

Du kan inte planera en flytt ensam. Att flytta är en hektisk process som kan ge dig många sömnlösa nätter och göra dig helt utmattad. Du behöver många olika personer till din flytt, allt från dina vänner till en professionell flyttkonsult. Nedan följer några faktorer du bör tänka på då du planerar att flytta.

Anledningar för att flytta

Innan du flyttar så är det oerhört viktigt att du funderar över om flytten verkligen är nödvändig. Man flyttar för olika anledningar, en av dem exempelvis jobbförflyttningar. Gå igenom dina anledningar och bestäm om det är värt all tid och pengar som en flytt innebär. Att flytta är rätt så utmanande och att komma till ro i ett nytt område kan vara en stressig upplevelse, särskilt för barn och husdjur. Tänk över alla dina behov och se om de tillgodoses med denna flytt.

Tid kvar till flytt

Om du just fått ett brev om jobbförflyttning så har du säkerligen en väldigt begränsad tidsperiod att organisera din flytt. I detta fall kan du behöva hjälp. Det finns många professionella flyttfirmor som står redo att hjälpa dig flytta ditt hem eller kontor. Om du har lång tid kvar till flytten så se till att du också planerar den i god tid innan. Börja med att köpa flyttlådor och packa de saker du kan i tid. Om du har gamla möbler och kläder du inte vill behålla ge bort dem så snart du kan. Medan du letar efter ett nytt hem på din nya destination så har du också god tid på dig att sälja ditt nuvarande.

Distansen på flytten

Kanske ska du flytta ett kvarter bort eller till andra sidan landet, det vill säga en långväga flytt. Dessa ska inte blandas ihop med internationella flyttar som är en helt annan sak. Sträckan mellan ditt gamla och ditt nya hem är det som bestämmer hur lång tid det kommer att ta och vilken budget som behövs. Se över de transportalternativ som finns och välj det rätta för dig. En lastbil fungerar om det är långväga medan kanske flyg eller båt är bättre för en internationell flytt. Valet beror också på din budget, din tidsram samt hur mycket som ska flyttas.

Budget

Ett viktigt råd då man ska planera en flytt effektivt är att uppskatta alla kostnader innan. Om du ska flytta till ny ort permanent så kan du måsta tömma ditt gamla hem och kanske göra förändringar i ditt nya. Med det innebär att du måste flytta dina saker från A till B eller göra dig av med dina gamla saker på plats och köpa nytt på din nya adress. Att hyra en lastbil för att frakta alla dina saker kan kosta en slant, och då ska vi inte prata om ifall du flyttar via flyg eller tåg. Om du flyttar till ett annat land kan det vara bättre att ge bort eller sälja alla dina saker och sedan köpa nya när du kommer fram till ditt nya hem. Detta förebygger också att du tappar bort saker längs vägen. Men vissa saker kan ju inte säljas eller ges bort, såsom exempelvis gamla personliga dokument. Dessa passar bättre i papperskorgen.

Bestäm slutligen det mest passande datumet för din flytt och välj ut en pålitlig flyttfirma för att slutföra din planering. Se till att allt packats ner på ett säkert sätt och att det kommer fram till rätt plats och på rätt tid som bestämt innan.

Om du behöver hjälp med flyttstädning i Danderyd – Gör en intresseanmälan!