därför bör du putsa fönstren

Varför är det så viktigt att putsa fönstren? Läs dessa 5 anledningar för att få veta svaret

Vi putsar alla våra fönster hemma lite nu och då även fast det är långt ifrån en prioritet för många. Ett smutsigt golv upplevs som ett problem medan smutsiga fönster överses av många husägare.

5 anledningar som gör putsning av fönstren viktigare än man tror

  1. Glasets struktur

Glas samlar på sig smuts eftersom dess material är poröst, och det gör det med tiden både delikat och gör att det tappar sin transparens. Vissa pigmentfläckar av smuts är även en grogrund för skadliga mikroorganismer. Till slut så kan det förstöra glaset helt och hållet. Ditt fönsterglas största fiende och anledningen till att de ibland är svåra att få rena, är mineraler, oxidering, förorenat regn, havsstänk, färgstänk, kalk och så vidare.

  1. Den subliminala effekten

Är du medveten om att fönster påverkar hur kunder ser på affärsverksamheten? Omedvetet eller inte så fokuserar många på hur rena fönstren är när de är på väg in i din affär. Smutsiga fönster skvallrar om dålig attityd och en affärsverksamhet som är mindre pålitlig och attraktiv. Men rena fönster å andra sidan kan istället locka in fler personer i affären.

  1. Effektiviteten på uppvärmningen av huset

Detta kanske kommer som en chock för de flesta, men det är sant att smutsiga fönster påverkar uppvärmningens kapacitet i hela hemmet. Dammpartiklar i porerna och på ytan av glaset reflekterar fler UV strålar, och hindrar att solljuset kommer in i hemmet och värmer upp det under vintern. Detta blir än mer påtagligt när smutsiga fönster kombineras med lågeffektiva fönster. Denna kombination kan leda till en stigande elräkning eller vad man nu använder för medel för uppvärmningen. Det kan också bidra till mögelväxt om det lämnas utan uppsyn eller åtgärd.

  1. Underhåll under en lång tid

Det råder inga tvivel om att det kostar mindre att se efter sina fönster på kort sikt än att måsta hantera kostsamma lagningar på lång sikt. Så fort dina fönster visar tecken på slitningar så kan det vara svårt att omvända processen och få dem att skina igen. Små sprickor och repor kan gömma mögel som allt eftersom byggs upp och förstör glaset stegvis, och att då måsta byta ut hela glaset kan kosta dig en hel del pengar. Det kan också skada andra närliggande fönster.

  1. Rena fönster ser snyggt ut

Du har säkert känt någon gång att rena fönster inte bara får dig att känna dig bättre till mods, utan de bjuder också på en bättre utsikt. En ren ruta full av färg som letar sig in är utan tvekan mycket mer tillfredsställande än en smutsig en. Om du inte förstår vad vi menar så fråga helt enkelt en vän som använder glasögon om hur denne känner om världen innan och efter hen gjort rent dem. De kanske till och med säger att rena glas leder till bättre självförtroende och positivare tankar. Om du inte känner för att putsa dina fönster själv, anlita en professionell fönsterputsare med vår städfirma i Danderyd att göra det åt dig.