låt en städfirma rengöra dina mattor för bäst resultat

Vikten av att rengöra dina mattor på rätt sätt

När rengjorde du dina mattor på djupet sist? Flera kilo smuts kan ackumuleras i och under ditt golv varje år. Medan din vanliga dammsugare gör ett anständigt jobb med att suga upp lös damm och partiklar kan endast maskiner för djuprengöring komma åt de djupaste fibrerna. Inuti dessa fibrer finns en mängd olika smuts, damm, allergener, insekter och andra obehagliga gäster.

Därför bör du rengöra dina mattor regelbundet

Här är en titt på de vanligaste saker som kan lura i dina mattor och varför du regelbundet ska hyra in ett mattrengöringsföretag för att rengöra dina mattor.

  1. Dammkvalster

Dammkvalster är mikroskopiska odjur som finns på golvbeläggningar, madrasser, sängkläder, gardiner och stoppade möbler. Bara deras blotta närvaro i ett hem är tillräckligt för att utlösa astma och allergirelaterade attacker. Dammkvalster lever på mänskliga hudceller och annat organiskt avfall. Det bästa sättet att befria ditt hem från dessa oförskämda insekter är genom het ångrengöring. Den heta ångan är tillräcklig för att döda de flesta kvalster.

  1. Loppor och fästingar

Fido kanske inte kliar sig men det betyder inte att det inte finns loppor och fästingar i ditt hem. Om du har loppor och fästingar i ditt hem vet du att dessa skadedjur snabbt kan föröka sig. Faktum är att en honloppa kan lägga så många som 18 ägg på en enda dag. Loppor och fästingar kan vara skadliga för människor och husdjur eftersom de kan bära och överföra sjukdomar. För att befria hemmet från dessa skadedjur måste all möbelklädsel tvättas i varmt vatten. Det är klokt att hyra in en mattrengöringsfirma för att behandla golven med kemikalier med professionell utrustning.

  1. Mögel

Din matta kan lagra osynligt mögel eller sporer som kan sprida sig genom luften om det störs. Svampsporer kräver endast en yta att landa på, en matkälla och syre för att trivas. Mögel kan producera skadliga allergener, vilket kan orsaka allergiska reaktioner hos personer med allergier och hälsoproblem hos individer med försvagade immunförsvar. Om du upptäcker att mögel växer på din matta kommer den troligtvis att behöva bytas ut.

  1. Bakterier och virus

Din golvbeläggning kan samla ett brett spektrum av bakterier och virus över tiden. Salmonella, norovirus och campylobakter är bara några av de potentiellt farliga bakterier som kan leva i mattans fibrer. Dammsug dagligen och anlita en rekommenderad städfirma i Danderyd för att djupt rengöra dina golv var 6 till 12 månad vilket kan kraftigt minska mängden bakterier och virus i ditt hem.

  1. Damm och smuts

Varje hem ackumulerar varierande mängder damm och smuts. Stora familjer, familjer med barn och husdjursvänliga hem samlar oftast mest. Medan den typiska mängden damm och smuts kanske inte är skadlig för din familjs hälsa kan det vara ohygieniskt och golvet slits snabbare än normalt. Håll ett regelbundet schema för att rengöra dina mattor för att ta bort det mesta skräpet. Tvätta omedelbart bort spill och uppmuntra din familj att ta av sina skor innan de går in i huset.